LJUDSKE PEVKE
Get Adobe Flash player
ZADNJE NOVICE:

V letu 2014 smo predstavile četrti CD z naslovom NIKOLI PREPOZNO, na katerem so avtorske in ljudske pesmi.
V letu 2014 smo praznovale 15 letnico obstoja ljudskih pevk PUŠELJC!

OBVESTILA:

Samo v letu 2014 smo imele 64 nastopov, to je 801 nastop v 15.letih našega delovanja.

V začetku leta smo v prvih treh mesecih razveseljevale ljudi v naši dolini, (Topolšica, Nazarje, Celje, Ljubno, Mozirje, Šmartno ob Dreti).
Meseca aprila smo praznovale 15 let našega delovanja. Pripravile smo dobrodelni koncert z našimi glasbenimi prijatelji in predstavile četrti CD z naslovom NIKOLI PREPOZNO, na katerem so avtorske in ljudske pesmi. Izkupiček smo namenile pri nakupu reševalnega vozila Zgornje Savinjske doline. Ob tej priložnosti pa se je od nas poslovila sopevka ga. Ivana Žvipelj.
Maj in junij je bil namenjen snemanju TV in radijskih oddaj (Radovljica – radio Jesenice, Vransko in Ljubno TV oddaja), nadaljevale smo s samostojnimi koncerti (DU Povzela, dvorec Lešje, Topolšica). Ob prazniku občine Gornji Grad smo prejele ZLATI GRB.

Dobrodelni koncert za pomoč pri nakupu reševalnega vozila Zg.Sav. doline

Dobrodelni koncert za pomoč pri nakupu reševalnega vozila Zg.Sav. doline

Julij, avgust, september pa smo gostovale po Sloveniji (Križevci, Zg. Petrovci, Maribor, Gorišnica, Braslovče). Gostovale smo v Vinodolski na Hrvatskem.  Pele smo pri zlati maši našega rojaka g. Zlatomašnika Časl Frančeka. Tudi za osebne praznike prepevamo kot so: podoknica, rojstni dnevi, obletnice…, v Radmirju smo pele za 70 let III.brigade VDV, v Solčavi pa smo na območnem srečanju ljudskih pevcev bile izbrane za regijsko srečanje.
V mesecih oktober, november, december pa smo zapele 7 podoknic, predstavljale in poučevale smo ljudsko petje v vrtcih po naši dolini in v vrtecu Pragersko. V prvem odventnem tednu pa smo vsak dan nastopale na odprtem prireditvenem prostoru v Celju. Ljudske prireditve pa so se dogajale v Polenšaku, Nova Štifta, Vitomarci. Zaključile pa smo z božičnim koncertom v Šmartnem ob Dreti.

Samo v letu 2014 smo imele 64 nastopov, to je 801 nastop v 15.letih našega delovanja.